Cholesterol wcale nie musi być dla Ciebie zły!

cholesterol

Od lat to właśnie cholesterol był obarczany winą za choroby miażdżycowe, zawały serca, udary. Dowiedz się więcej o cholesterolu!

Cholesterol jest składnikiem strukturalnym wszystkich błon komórkowych i śródkomórkowych.
W naszym organizmie wytwarzany jest cały czas. Co ciekawe jednak około, 20-40 proc. tego składnika w ustroju pochodzi z pożywienia. Jest to tzw. cholesterol egzogenny.
Cholesterol wytwarzany w organizmie, głównie w wątrobie, określany jest jako cholesterol endogenny.

Dlaczego cholesterol jest „zły”?

Większość z nas myśli, że cholesterol to coś złego. Tymczasem, dopiero nadmiar cholesterolu faktycznie może nam zaszkodzić. Najczęściej wymieniane powody zwiększania się cholesterolu to:

  • palenie papierosów
  • picie kawy
  • stres
  • niewłaściwa dieta
  • brak wysiłku fizycznego
  • Wydawałoby się, że wystarczy wyeliminować kawę czy papierosy, zmienić dietę czy zacząć uprawiać sport a cholesterol nie będzie już dla nas problemem.
    W praktyce… wiemy jednak, że nie jest to takie łatwe. W dobie szybkiego stylu życia, nie jesteśmy w stanie wykluczyć tych wszystkich elementów podwyższenia cholesterolu.

    Załóżmy jednak, że nam się uda. Spełnimy powyższe warunki: zaczniemy o siebie bardziej dbać i wyeliminujemy szkodliwe nawyki. Czy to już spowoduje obniżenie cholesterolu? Niestety tylko pozornie. Sama poprawa stylu życia nie zapewni obniżenia cholesterolu. Trzeba zrobić coś więcej. Tylko co?

    Problemem nie jest cholesterol a obciążenia organizmu, które go podwyższają!

    Na skutek niezdrowego stylu życia, w naszym organizmie odkładają się szkodliwe substancje, nazywane toksynami. To właśnie toksyny, metale ciężkie czy inne obciążenia są przyczyną wielu zagrożeń w naszym organizmie.

    Skutkiem ich działania może być, np. podwyższenie cholesterolu. A stale podwyższony cholesterol może prowadzić do miażdżycy czy chorób serca, poważnych zagrożeń dla naszego życia i zdrowia.

    Dlatego tak ważne jest uzmysłowienie sobie jednej zasadniczej różnicy. To nie cholesterol jest problemem – a coś znacznie poważniejszego, coś co ukrywa się wewnątrz naszego organizmu. To właśnie toksyny i metale ciężkie mogą być główną przyczyną Twoich problemów z cholesterolem, miażdżycą czy sercem.
    Dlatego walki o zdrowie nie zaczynaj od zmienienia nawyków, porzucenia kotletów na rzecz sałaty. Zrób coś dla swojego organizmu i najpierw zdiagnozuj wroga. Poznaj prawdziwą przyczynę Twoich dolegliwości. Możesz to zrobić wykonując Test Obciążeń Organizmu.

    Obciążenia organizmu to realne zagrożenie dla Twojego zdrowia. Zobacz, jak wpływają na Twoje samopoczucie:

    Jak usunąć obciążenia, które zatruwają nasz organizm i podwyższają cholesterol?

    Zapewnienie stałego obniżenia cholesterolu jest możliwe kiedy z organizmu usuniemy wszystkie toksyny. Jak to zrobić? Jest na to sposób. Można wykonać Test Obciążeń Organizmu. Test umożliwia sprawdzanie stanu funkcjonowania organizmu i znalezienie miejsc w których gnieżdżą się toksyny. Taka diagnostyka pozwoli w krótkim czasie dowiedzieć się, gdzie jest problem. Następnie, jeżeli zajdzie taka potrzeba specjalista przeprowadzający test dobierze indywidualną kurację, która pomoże wyeliminować wszystkie obciążenia z organizmu. Tym samym polepszy stan zdrowia i obniży cholesterol.

    WSKAZÓWKA SPECJALISTY:

    Weronika Łapińska – diagnosta laboratoryjny, specjalista w Centrum Diagnostyki Organizmu Revitum

    „Test Obciążeń jest jedynym dostępnym narzędziem, które umożliwia kompleksowe podejście do objawów i prawidłowe rozpoznanie choroby. Celem testu jest określenie sprawności układu odpornościowego i poziomu funkcjonowania organów wewnętrznych. Na tej podstawie można określić przyczynę choroby, wychodząc poza klasycznie stosowaną analizę objawów. Na bazie wniosków sporządzana jest kuracja, która w 80-90 proc. przypadków prowadzi do całkowitego usunięcia objawów i przyczyn schorzenia”

    .

    Wykonanie Testu Obciążeń pozwala na ukazanie całego stanu organizmu i procesów w nim zachodzących. To narzędzie umożliwia kompleksowe podejście do objawów, co zwiększa szansę na prawidłowe ustalenie choroby, w tym także jej przyczyn. Test Obciążeń daje taką możliwość i co więcej, sprawdza przy tym stan całego układu odpornościowego. Do jego przeprowadzenia nie są potrzebne żadne dane dotyczące historii choroby pacjenta co jeszcze zwiększa wiarygodność tej metody.

    W REVITUM Test Obciążeń wykonują lekarze oraz doświadczeni specjaliści biomedycyny. Po dokładnej analizie specjaliści określają Najważniejsze Problemy organizmu, wskazania dla Indywidualnej Kuracji oraz dobierają Indywidualną Kurację.

    Umów się na Test Obciążeń i zapomnij o problemie z cholesterolem!
    Pobierz Kupon na Test Obciążeń KLIKNIJ TUTAJ



    8 Odpowiedzi na Cholesterol wcale nie musi być dla Ciebie zły!

    1. jadwiga pisze:

      mam cukrzycę od 6-ciu lat itest wysiłkowy dodatni nie chcę brać leków do k-ca życia próbuje pomóc sobie metodami naturalnymi

    2. jerzy pisze:

      Ktory z wymienionych czynnikow jest najgrozniejszy dla poziomu cholesterolu ?

    3. mirosława pisze:

      interesujące

    4. wera pisze:

      tak,mam podw.co mam brac???

    5. Henryk pisze:

      wyniki pierwsze: cholesterol-204mg/dl/140-220/,trójglicerydy-278mg/dl/25-150/wysoki,HDL-36,3mg/dl/46-120/niski,LDL-112,1mg/dl/<135/
      Po 6-ciu m-cach brania lekarstw po 1 tabl.dziennie Lipanthyl-200M/200mg/rano oraz Pravator-20mg/wieczorem. wyniki:cholesterol-154mg/dl/140-220/,trójglicerydy-180mg/dl/25-150/ wysoki,HDL-42,4mg/dl/46-120/niski. Czy te lekarstwa są prawidłowe? a może zastosować inne lub dokonać innych badań które rozpoznają przyczynę takich wyników.Dodatkowo miałem nadciśnienie które zostało doprowadzone do prawidłowego i obecnie biorę :1/2 tabl. dziennie Bisocard-5mg,1/2tabl.Vivace-5mg/obie rano/ m-c temu brałem 1/2tabl. Prestarium-5mg. Ostatnio zauważyłem zaburzenia w erekcji.Mam 66 lat jestem wdowcem od 2 lat i jestem na emeryturze.Proszę o dobrą radę. Dziękuję.

    6. halina pisze:

      mam podwyzszony cholesterol i doszlam do wniosku ze dieta nie pomoze bo ja nei jem tlustych dan jedynie kawa i stres mozna na to powiedziec ale ja w to nie wierze to jest genetyczne obciazenie od pewnego czasu zaczelam jesc maslo . oprocz tego mam alergie pokarmowa na wszystko . od 30 lat rano jem chleb suchy plus serek bialy na sniadanie obiad zupa lub mieso drobiowe kolacja chleb z wdlina zaczelam smarowac maslem ale po tym swedzi wiec rezygnuje i ta monotonia wykancza mnie jem owoce czyli banany i warzywa cytrusow nie moge.

    7. Maria pisze:

      mam podwyższony cholesterol i trójglicerydy co mam robić aby je zmniejszyć, alergia pokoarmowa także mnie wykańcza, nic tłustego nie jem

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>