Gluten – jedna przyczyna 55 dolegliwości

Dolegliwości związane z problemami układu trawiennego, należą do jednych z najczęściej występujących. Wszystkie nietolerancje metaboliczne, problemy z wchłanianiem substancji odżywczych bezpośrednio odbijają się na Twoim zdrowiu. Do takich zagrożeń należy Celiakia, czyli nietolerancja glutenu.

Gluten jest białkiem, które znajduje się w zbożach. Najgroźniejszy, bowiem najtrudniej usunąć z organizmu, jest gluten pszeniczny. Pszenica stanowi podstawę w naszej diecie. Znaleźć go można w pizzy, spaghetti, chlebie, tortilli, bułkach i większości przetworzonej żywności. Zawarty w pszenicy gluten może powodować poważne powikłania zdrowotne. Wiąże się to z tym, iż właśnie pszenica na przestrzeni ostatnich lat była najczęściej modyfikowana. Oficjalnie, dolegliwość ta dotyka już ponad 1 proc. populacji na świecie. W rzeczywistości ta liczba jest znacznie wyższa, gdyż problem glutenu jest stosunkowo nowopoznany.

Celiakia

Objawić się może w każdym wieku, dwa razy częściej atakuje kobiety niż mężczyzn. Celiakia jest to najpoważniejsza forma alergii na gluten. Łagodne jej formy może przechodzić nawet co trzecia osoba. Ukrywa się ona pod przykrywką dziesiątek innych dolegliwości i objawów. “The New England Journal of Medicine” napisał o 55 dolegliwościach, które swój początek mają w spożywaniu glutenu. Należą do nich między innymi: osteoporoza, zespół jelita drażliwego, anemia, rak, chroniczne zmęczenie czy reumatoidalne zapalenie stawów. Na szczęście Test Obciążeń Organizmu wykrywa nietolerancję glutenu już w bardzo wczesnym stadium.

Dlaczego nie tolerujesz glutenu?

Można znaleźć wiele przyczyn. Najważniejszą wydaje się brak genetycznego przystosowania do trawienia traw, czyli zbóż. Ponad 30 procent osób na świecie ma w sobie gen celiakii: HLA DQ2 lub HLA DQ8. Wpływa on na intensywność dolegliwości wywodzących się z nietolerancji glutenu. Stany zjednoczone należą do czołówki krajów eksportujących pszenicę, jednakże jest ona najbardziej zmodyfikowana. Ta odmiana najbardziej wzmaga objawy związane z nietolerancją glutenu. Twój zły stan zdrowia prawdopodobnie wynika z problemu jakim jest gluten. A przecież jest to w 100 procentach stan uleczalny.

Przygotuj się do walki o swoje zdrowie!

Test Obciążeń Organizmu jest obecnie najlepszą metodą diagnozującą nietolerancje metaboliczne. Powstał w wyniku wieloletnich badań genialnego lekarza – doktora Volla. Połączył on najlepsze cechy medycyny wschodu jak i medycyny zachodu. To co wyróżnia Test Obciążeń to możliwość wykrycia przyczyn dolegliwości nawet gdy nie dają jeszcze wyraźnych objawów. Wszystko to po to, by nie dopuścić do zniszczeń organizmu jakie mogą powstać w wyniku zaniedbania. Test Obciążeń pozwala wykryć wszelkie możliwe przyczyny dolegliwości Twojego ciała. Wykonując go dowiesz się w jakim stopniu gluten wpływa na pracę Twoich układów i narządów. Sukces tej metody diagnostycznej znajdziesz w trzech cechach:

  • kompleksowość – jest w stanie wykryć przyczyny wszystkich dolegliwości
  • szybkość – w czasie tej samej wizyty otrzymasz wyniki i analizę testu
  • nieinwazyjność – jest całkowicie bezbolesny


    —> Więcej opinii o Teście Obciążeń na www.revitum.pl

    Gdzie otrzymasz pomoc?

    Oddajemy do Twojej dyspozycji nowoczesne Centrum Diagnostyki Organizmu REVITUM. Naszą misją jest  ”Trwała Witalność i Zdrowie”. 

    W REVITUM Test Obciążeń wykonują lekarze oraz doświadczeni specjaliści biomedycyny. Po dokładnej analizie specjaliści określają Najważniejsze Problemy organizmu, wskazania dla Indywidualnej Kuracji oraz dobierają Indywidualną Kurację.

    P.S. Wykryj i Usuń Przyczyny Twoich Dolegliwości i Chorób. Wykonaj Test Obciążeń!


  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>